Skip to content

Povezave in kontakt

Nekatere sorodne skupine in zveze, ki se ukvarjajo s preučevanjem in vadbo evropskih zgodovinskih borilnih veščin

Academia artis dimicatoriae Ljubljana, Slovenija – Somišljeniki in prijatelji s katerimi veliko sodelujemo.

Trnavský šermiarsky cech Slovaška – Skupina z našemu podobnim pristopom k borilnim veščinam.

Schola Gladiatoria Velika Britanija – Organizatorji vsakoletnega Fight camp – a. Na njihovi strani najdete enega boljših forumov v zvezi z evropskimi zgodovinskimi borilnimi veščinami.

Göteborgs Historiska Fäktskola Švedska – Organizatorji vsakoletnega seminarja Swordfish.

De Taille et d’Estoc Francija – Organizatorji vsakoletnega seminarja – največjega dogodka v sklopu HEMAC – a  v Dijonu.

Dreynschlag Avstrija – Dunajska skupina, organizatorka nam najbližjega in najdosegljivejšega vsakoletnega seminarja Dreynevent na Dunaju.

Academy of European Medieval Martial Arts Kanada – Šola, ki jo je v Torontu ustanovil kanadski Slovenec David Cvet. Posveča se predvsem učenju furlanskega mojstra Fioreja dei Liberi, v zadnjem času pa je v vadbo vključila tudi Kunst des fechtens.

HEMAZS HEMA zveza Slovenije za evropske zgodovinske borilne veščine – HEMA zveza Slovenije organizira mednarodni seminar HEMA Celje, ki pridobiva na veljavi, in je tudi ustanovna članica mednarodne HEMA zveze IFHEMA.

IFHEMA Švica – International Federation of Historical European Martial Arts – Mednarodna zveza za evropske zgodovinske borilne veščine, ki zaenkrat združuje evropske HEMA zveze in katere ustanovna članica je tudi HEMA zveza Slovenije.

HEMAC Historical European Martial Arts Coalition, Evropa – Zveza posameznikov, ki preučujejo in trenirajo evropske zgodovinske borilne veščina. Trenutno eno najpomembnejših gibal razvoja študija tega področja v Evropi.

HEMA Alliance ZDA – Zveza ameriških skupin in posameznikov.

OKS – ZŠZ – Olimpijski komite Slovenije – Zveza športnih zvez, katere članica je tudi HEMA zveza Slovenije.

Znanje

HROARR Resources for the HEMA community, Švedska – Spletna stran s povezavami do borilnih priročnikov, transkripcij itd. dosegljivih na spletu in z mnogimi koristnimi informacijami za vse, ki preučujejo in vadijo evropske zgodovinske borilne veščine.

Wiktenauer ZDA – Spletna stran na kateri najdete največjo HEMA knjižnico na spletu.

Orožje in oprema

The Knight Shop Velika Britanija – Ena bolje založenih trgovin, v kateri lahko najdemo tudi HEMA opremo od mečev, ščitkov in mask, do ostale zaščitne opreme po dosegljivih cenah.

Albion ZDA – Izjemno kvalitetni meči za vadbo, kakor tudi ostri meči za vaje iz sekanja in rezanja. V njihovi ponudbi so tudi natančne replike zgodovinskih kosov orožja. Njihova slabost pa je, da so dokaj dragi.

Vladimir Červenka (sword.cz)   Češka – Zelo dobri ročno kovani meči za vadbo in ostri meči za sekanje. Mogoče se je domeniti za spremembe pri standardnih modelih, kakor tudi za meče po želji naročnika. Precej dolga čakalna doba.

Regenyei Armory – Madžarska – Zelo dobri meči za vadbo. Ponudba gre od običajnih mečev do t.i. federschwertov različnih mer, tež in trdot.

Pavel Moc (swords.cz) Češka – Dobri meči za relativno malo denarja.

Leon-Paul Velika Britanija – Maske, rokavice in ostala oprema za športno sabljanje, poleg tega pa tudi nekaj opreme za HEMA vadbo.

Allstar – Maske, rokavice in ostala oprema za športno sabljanje, poleg tega pa tudi nekaj opreme za HEMA vadbo.